Όρασις μεν έρωτος άρχει, αύξει δε το πάθος ελπίς,τρέφει δε μνήμη, συντηρεί δε συνήθεια


Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Το χρώμα των ματιών επηρεάζει μόνο την ερωτική μας ζωή ?

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουν λιγότερα κοκκία μελαγχρωστικής στην ίριδα για να τους προστατεύουν από την έκθεση στο φως του ηλίου. Το γεγονός αυτό εξηγεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που διατρέχουν για ανάπτυξη εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, καθώς και άλλων οφθαλμικών παθήσεων. Το αν, όμως, το χρώμα των ματιών σχετίζεται με την όραση δεν είναι ακόμα σαφές.
Εάνν υπάρχουν διαφορές, αυτές μάλλον είναι πολύ λεπτές. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να συνδέουν το σκούρο χρώμα των ματιών με οξύτερη όραση, ωστόσο υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι το σκούρο χρώμα συνδέεται με καλύτερο χρόνο αντίδρασης στα οπτικά ερεθίσματα. 
Οι μελέτες που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία βασίστηκαν στις επιδόσεις αθλητών σε διάφορα αθλήματα. Μία τέτοια έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Louisville, βρήκε ότι αθλητές με σκουρόχρωμες ίριδες είχαν καλύτερες επιδόσεις σε "αντιδραστικού τύπου" παιχνίδια, όπως να χτυπούν μπάλες, να αμύνονται σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου ή στο μποξ. Ωστόσο αθλητές με ανοιχτόχρωμα μάτια τα πάνε καλύτερα σε "ατομικού ρυθμού" αθλήματα, όπως για παράδειγμα, στο γκολφ, στο να πετούν τη μπάλα του baseball ή στο bowlling. Παρόμοια μελέτη μεταξύ των φοιτητών ενός κολλεγίου, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες με σκουρότερες ίριδες ήταν πιο αποτελεσματικοί στο τέννις. Παρόλα αυτά, έρευνες που διεξήχθησαν μεταξύ παικτών του rugby αμφισβητούν τα παραπάνω ευρήματα. Όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να γίνουν κι άλλες μελέτες προκειμένου να αντληθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

http://www.nytimes.com/2009/01/20/health/20real.html?_r=1&partner=rss&emc=rss

______________________________________


Η Τέχνη της Οφθαλμαπάτης :

Ποιός είπε ότι ο Έρωτας είναι η ψευδαίσθηση
ότι μια γυναίκα είναι διαφορετική από τις άλλες ?


Μακάρι σε όλα τα αινίγματα η απάντηση να ήταν : "Ο 'Ανθρωπος"...

Μακάρι σε όλα τα αινίγματα η απάντηση να ήταν : "Ο 'Ανθρωπος"...
"ἄνθρωπον εἶναι· γίνεσθαι, γὰρ τετράπουν βρέφος ὄντα τοῖς τέτταρσιν ὀχούμενον κώλοις, τελειούμενον δὲ δίπουν, γηρῶντα δὲ τρίτην προσλαμβάνειν βάσιν τὸ βάκτρον"

Το παρελθον

Το παρελθον

Σχετικα με το Ιστολογιο

Εγχειρίδιο για οξύτερη όραση...

Αρχειοθηκη Ιστολογιου

Το μελλον

Lamia Blogs

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP