Όρασις μεν έρωτος άρχει, αύξει δε το πάθος ελπίς,τρέφει δε μνήμη, συντηρεί δε συνήθεια


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

"Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουν οι φιλενάδες της. Σήκω επάνω, κλείσε τα ματάκια σου και πιάσε όποιον θες." Μήπως, ωστόσο, υπάρχει κι άλλη λύση ?

Εξάχρονα παιδιά με στραβισμό έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να προσκαλεστούν σε ένα παιδικό πάρτυ από συνομηλίκους τους με φυσιολογικούς οφθαλμούς, όπως φαίνεται από έρευνα δημοσιευμένη στο ιατρικό περιοδικό British Journal of Ophthalmology. Το εύρημα αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο να προτείνουν η διορθωτική επέμβαση του στραβισμού να μην καθυστερεί πέρα από την ηλικία των έξι ετών, προτού αρχίσει να αποτελεί αιτία κοινωνικών διακρίσεων.

Οι Ελβετοί ερευνητές τροποποίησαν ψηφιακά τα μάτια 6 παιδιών, από 6 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων, ώστε να φαίνεται ότι οι οφθαλμοί τους δεν είναι ευθυγραμμισμένοι (στραβισμός, συγκλίνων / αποκλίνων). 118 παιδιά, μεταξύ 3 και 12 ετών, τα οποία ήταν, είτε ασθενείς της κλινικής, είτε αδέρφια αυτών, αλλά με φυσιολογικούς οφθαλμούς, κλήθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα : ποιο εκ των διδύμων θα προσκαλούσαν στα γενέθλιά τους. Τους ζητήθηκε να επιλέξουν 4 φορές, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν μέχρι και 4 πρόσωπα παιδιών με στραβισμό. Εάν το στοιχείο του στραβισμού δεν έπαιζε ρόλο στην επιλογή τους, θα έπρεπε φυσιολογικά να περιμένουμε να επιλέξουν, κατά μέσο όρο, 2 δίδυμους με στραβισμό, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Άλλοι παράγοντες, όπως η ενδυμασία, το φύλο ή ο τύπος του στραβισμού δεν αποτέλεσαν κριτήριο της επιλογής.
Τα μικρότερα παιδιά, κάτω των 6 ετών, δεν έκαναν καμία διάκριση, στην επιλογή μεταξύ των διδύμων, η οποία να βασίστηκε στο κριτήριο του στραβισμού. Παρόλα αυτά, τα μεγαλύτερα παιδιά, επέλεγαν πιιο δύσκολα τις φωτογραφίες εκείνων των διδύμων που είχαν στραβισμό. Μεταξύ των 48  παιδιών, ηλικίας 6 έως 8 ετών, τα 18 δεν επέλεξαν κανένα δίδυμο με στραβισμό (!), 17 το επέλεξαν μία φορά και 11 από αυτα δύο φορές. Τέλος, 2 παιδιά έκαναν την επιλογή του διδύμου με στραβισμό τρεις φορές. Κανένα δεν το επέλεξε τέσσερις συνεχόμενες φορές.
Όταν ρωτήθηκαν αν πρόσεξαν κάτι ιδιαίτερο στους διδύμους, περίπου 1 στα 5 παιδιά  (20%), μεταξύ 4 και 6 ετών, έκανε αναφορά στην ευθυγράμμιση των ματιών, ποσοστό, ωστόσο που έφτασε το 39%, όταν τους ζητήθηκε να εστιάσουν την προσοχή στα μάτια των διδύμων.
Μεταξύ 6 και 8 ετών, σχεδόν τα μισά (48%) παρατήρησαν το στοιχείο του στραβισμού, ποσοστό που έφτασε το 77%, όταν τους ζητήθηκε να εστιάσουν την προσοχή τους στα μάτια των παιδιών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι τα παιδιά σχολικής ηλικίας που πάσχουν από στραβισμό δυστυχώς μειονεκτούν στο να γίνουν αποδεκτά από τους συνομηλίκους τους και, κατά συνέπεια, η διόρθωση του προβλήματος θα πρέπει να γίνεται πρίν την ηλικία των έξι ετών, πριν αρχίσει να επιδρά αρνητικά στις κοινωνικές τους σχέσεις και την ψυχοσύνθεσή τους.

http://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100818205308.htm

______________________________________


Η Τέχνη της Οφθαλμαπάτης :

Ποιός είπε ότι ο Έρωτας είναι η ψευδαίσθηση
ότι μια γυναίκα είναι διαφορετική από τις άλλες ?


Μακάρι σε όλα τα αινίγματα η απάντηση να ήταν : "Ο 'Ανθρωπος"...

Μακάρι σε όλα τα αινίγματα η απάντηση να ήταν : "Ο 'Ανθρωπος"...
"ἄνθρωπον εἶναι· γίνεσθαι, γὰρ τετράπουν βρέφος ὄντα τοῖς τέτταρσιν ὀχούμενον κώλοις, τελειούμενον δὲ δίπουν, γηρῶντα δὲ τρίτην προσλαμβάνειν βάσιν τὸ βάκτρον"

Το παρελθον

Το παρελθον

Σχετικα με το Ιστολογιο

Εγχειρίδιο για οξύτερη όραση...

Αρχειοθηκη Ιστολογιου

Το μελλον

Lamia Blogs

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP