Όρασις μεν έρωτος άρχει, αύξει δε το πάθος ελπίς,τρέφει δε μνήμη, συντηρεί δε συνήθεια


Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Τί προσπαθούν να μας πουν οι ήρωες των manga όταν μας κοιτάζουν με τα μεγάλα εκφραστικά τους μάτια ?

Manga (μάνγκα) είναι Ιαπωνική λέξη και σημαίνει "παιχνιδιάρικες εικόνες". Για τους Ιάπωνες manga είναι όλα τα κόμικς αλλά για των υπόλοιπο κόσμο ως manga χαρακτηρίζονται μόνο τα Ιαπωνικά κόμικς. Οι σχεδιαστές κόμικς manga ονομάζονται mangaka.Τα περιοδικά manga στην Ιαπωνία έχουν φανατικούς θαυμαστές και εκτυπώνονται σε παχύ χαρτί μέγεθους τηλεφωνικής ατζέντας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των manga είναι ότι διαβάζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα anime (ανιμέ ή άνιμε), που είναι τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια και έχουν τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά με τα manga όσον αφορά την τεχνική σχεδίασής τους.
Τα anime έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα κινούμενα σχέδια. Το πιο σημαντικό είναι τα μεγάλα και εκφραστικά μάτια των χαρακτήρων. Τα μάτια των ηρώων σε ένα anime είναι τις περισσότερες φορές αρκετά μεγάλα και αποτυπωμένα με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια. Δεν ειναι τυχαίο, άλλωστε, ότι, ένας από τους λόγους που πολλά «δυτικά» κινούμενα σχέδια αποτυγχάνουν στην Ιαπωνία, είναι τα μη εκφραστικά και ψυχρά μάτια των χαρακτήρων τους. Κατά κύριο κανόνα τα μάτια δίνουν συναισθήματα σε ένα χαρακτήρα, γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται ως «παράθυρα της ψυχής». Το μέγεθος και η μεγάλη λεπτομέρεια εκφράζουν αβίαστα φόβο, χαρά, λύπη, αγανάκτηση, κακία, ευχαρίστηση και πληθώρα άλλων συναισθημάτων. Σε αντίθεση με τα μάτια η μύτη και το στόμα δεν αναπαριστώνται με μεγάλη λεπτομέρεια. Η μύτη τις περισσότερες φορές σχεδιάζεται με μία κυρτή γραμμή, η οποία παριστάνει το αποτύπωμα ή τη σκιά που αφήνει η μύτη στο πρόσωπο. Τα στόματα σχεδιάζονται και αυτά με μία ή δύο απλές γραμμές. Το πρότυπο αυτό σχεδίασης ονομάζεται BESM (big eyes small mouth).

Μήπως είναι καιρός να το υιοθετήσουμε και στη ζωή μας..?

______________________________________


Η Τέχνη της Οφθαλμαπάτης :

Ποιός είπε ότι ο Έρωτας είναι η ψευδαίσθηση
ότι μια γυναίκα είναι διαφορετική από τις άλλες ?


Μακάρι σε όλα τα αινίγματα η απάντηση να ήταν : "Ο 'Ανθρωπος"...

Μακάρι σε όλα τα αινίγματα η απάντηση να ήταν : "Ο 'Ανθρωπος"...
"ἄνθρωπον εἶναι· γίνεσθαι, γὰρ τετράπουν βρέφος ὄντα τοῖς τέτταρσιν ὀχούμενον κώλοις, τελειούμενον δὲ δίπουν, γηρῶντα δὲ τρίτην προσλαμβάνειν βάσιν τὸ βάκτρον"

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP